22 Ağustos 2015 Cumartesi

Suyunuzu Renklendirin


Teknoloji geliştikçe insanların bilgiye ulaşması günden güne kolay hale gelmektedir. İnsanlar artık daha bilinçli hale geldi. Hepimiz sağlık konusunda iyi kötü bilinçlendik. Küçük bir rahatsızlığımız da ilaçlara sarılmamamız gerektiğini geçte olsa kavradık. Hal böyle olunca alternatif tıp göz ağrımız oldu.

Sıcak yaz günlerinde içtiğimiz suyu renklendirmeye ne dersiniz. Güzelliğin % 50 si dıştan sağlansa da geri kalan % 50 lik dilim içten sağlanırsa tam verim elde etmiş oluruz. Kullandığımız bakım ürünleri, yaptığımız spor derken yediğimiz içtiğimiz şeylerinde önemi büyük. Işıl ışıl bir cilt, parlak saçlar için içimizi de güzelleştirmemiz gerekir. Ne yersen o sun cümlesi çok doğru bir sözdür. Güzelliğine düşkün ve kilo problemi olan bayanlarımız için kendimin de uyguladığı detoks suyundan bahsetmek istiyorum.

Yediğimiz, içtiğimiz herşey, kullandığımız ilaçlar, soluduğumuz hava, alkol, sigara, yanlış yapılan diyetler, hatta stres bile vücudumuzda toksik birikmesine sebep olur. Biriken bu toksiklerin sağlımız için bir şekilde vücuttan atılması gerekir. Sihirli dokunuşlarla bu toksinlerden kurtulmamız elbette mümkün. Bu nokta da devreye detoks suları, detoks çorbaları giriyor. Hemen bunlardan birinin tarifini veriyorum. Malzemeler hemen hemen hepimizin evinde bulunan malzemelerden.


  • 3-4 dilim limon
  • 1 orta boy salatalık
  • 10-15 dal maydanoz
  • 7-8 adet buz parçası
  • 2 litre su
Salatalığı dilimledikten sonra malzemelerin hepsini bir sürahiye dolduruyoruz. Üstüne de suyu ilave edip 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz. Bekleme süresi dolduktan sonra afiyetle içebilirsiniz.

Maydanoz, A, K ve C vitaminleri bakımından zengin bir bitkidir. İdrar söktürücü ve ödem atıcı özelliği vardır. Kansere yakalanma riskini azaltır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Gün içerisinde yemeklerinizin yanında da tüketebilirsiniz. Nefes kokusuna iyi gelir.

Limon, C vitamini deposu olan limon gribal enfeksiyonlar için birebirdir diyebiliriz. Bunun yanında kolestrol düşürücü ve yağ yakıcı özelliğinden dolayı obeziteyle savaşta 1 numaradır. Her sabah aç karına 1 bardak suya birkaç damla limon sıkıp tükettiğinizde gün içinde sindiriminizin kolaylaştığını ve metabolizmanızın hızlandığını fark edeceksiniz.

Salatalık, içeriğindeki A karoten ve B karoten sayesinde yaşlanmanızı yavaşlatır. Cilt sağlığı için önemlidir. Cildi nemlendirme özelliği vardır. Cildinize salatalık sürdüğünüzde cidinizin parladığını görebilirsiniz.

Detoks sularını evinizde bulunan istediğiniz bitkiyle yapabilirsiniz. Herhangi bir sınırlaması yoktur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder