5 Ağustos 2015 Çarşamba

Sunumda Daha Etkili Olmanın Kanıtlanmış Dört Yolu


      İş dünyasına atıldınız ve müşterinize sunum yapmanız gerekiyor. Daha etkili bir sunum nasıl olur sorusuna aşağıdaki maddelerden yararlanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

1. Size ait olan değerli bir şeyi (bir ürününüzü, hizmetinizi ya da fikrinizi) olabildiğince hızlı, müşterinizin eline verin ya da aklına sokun. İnsanlar bir şeyi ellerine alıp değerlendirdiklerinde, ona sahip olmadan öncesine göre, o şeyi çok daha değerli bulurlar.

2. Müşterinin aklında ürüne ya da hizmete sahip olduğu izlemini bırakacak bir resim çizmeye çalışın. Böylece ürün ya da hizmetinizin statüko  olduğunu düşünmeye başlarlar: "Çim biçme makinemiz olduğunda, eski makinenizin biçemediği tüm abani otlardan kurtulacaksınız."

3. Eğer karşınızdaki kişi sizinle iş yapmak istemezse, biraz olsun gerginlik yaratacak resimler çizin. Başka bir ifadeyle, eğer müşteri sizinle iş yapmazsa ne kaybeder?

4. Fırsat masraflarını cebinizden çıkan parayla karıştırmayın. Müşteriniz bu ikisini birbirine karıştırmıyor ve sizin ürününüzü nasıl tanıttığınızı çok yakından takip ediyor.

    4 maddeyi öğrendiğinize göre size düşen görev bunları uygulamak. Bakalım ne kadar başarılı olabileceksiniz.

Kaynakça:İstediğiniz kişiye 8 dakika da nasıl evet dedirtirsiniz?, Kevin Hogan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder