MALZEMELER:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 3 su bardağı hamur genişçe bir kaba konulur.
- Tuz atılır.
- Üzerine 1 su bardağı ılık su ilave edilerek yoğurulmaya başlanır.
- Kulak memesi kıvamına gelince 4 eşit bezeye ayrılır.
- Oklava ya da merdane yardımıyla hamur açılır. Hamuru açarken zemine ya da oklavaya yapışmaması için üzerine un serpiştirilir.
- Resimdeki gibi porselen tabağın ortası büyüklüğünde hamuru açmak yeterlidir.
- Teflon tava ocakta ısıtılır ve açtığımız hamur tavaya konur.
- 1-2 dk gibi bir sürede bir yüzü pişirilir.
- Sonra diğer yüzü spatula ile çevirilerek diğer yüzünün pişmesi sağlanır.
- Bu işlemler diğer bezeler için de uygulanır.
- Ortaya bazlama ile şepit karışımı bir lezzet elde edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder