8 Ağustos 2015 Cumartesi

Mayasız Hamurdan Bazlama Tarifi


                                                         MALZEMELER:

  • 3 su bardağı un 
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
                                                          YAPILIŞI:
  • 3 su bardağı hamur genişçe bir kaba konulur.
  • Tuz atılır.
  • Üzerine 1 su bardağı ılık su ilave edilerek yoğurulmaya başlanır.
  • Kulak memesi kıvamına gelince 4 eşit bezeye ayrılır.
  • Oklava ya da merdane yardımıyla hamur açılır. Hamuru açarken zemine ya da oklavaya yapışmaması için üzerine un serpiştirilir.
  • Resimdeki gibi porselen tabağın ortası büyüklüğünde hamuru açmak yeterlidir.
  • Teflon tava ocakta ısıtılır ve açtığımız hamur tavaya konur. 
  • 1-2 dk gibi bir sürede bir yüzü pişirilir.
  • Sonra diğer yüzü spatula ile çevirilerek diğer yüzünün pişmesi sağlanır.
  • Bu işlemler diğer bezeler için de uygulanır.
  • Ortaya bazlama ile şepit karışımı bir lezzet elde edilir.
     Mutlaka deneminizi tavsiye ederim. Haydi afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder